برگزیدگان کنفرانس ترویج ریاضی معرفی شدند
ایسنا/اصفهان پنجاه و یکمین کنفرانس بین المللی ریاضی ایران با برگزاری اختتامیه کنفرانس ترویج ریاضی و معرفی برگزیدگان این کنفرانس به کار خود پایان داد. حسن دقیق- رئیس پنجاه و یکمین کنفرانس ریاضی ایران شامگاه (سه شنبه-۲۶ اسفندماه) در آیین اختتامیه کنفرانس ترویج ریاضی، مرتبط با پنجاه و یکمین کنفرانس بین المللی ریاضی ایران در دانشگاه کاشان، اظهار
ایسنا/اصفهان پنجاه و یکمین کنفرانس بین المللی ریاضی ایران با برگزاری اختتامیه کنفرانس ترویج ریاضی و معرفی برگزیدگان این کنفرانس به کار خود پایان داد.
حسن دقیق- رئیس پنجاه و یکمین کنفرانس ریاضی ایران شامگاه (سه شنبه-۲۶ اسفندماه) در آیین اختتامیه کنفرانس ترویج ریاضی، مرتبط با پنجاه و یکمین کنفرانس بین المللی ریاضی ایران در دانشگاه کاشان، اظهار کرد: محاسبه، مقدار، قدر و تمام واژه های مرتبط به ریاضی گویای این است، همانطور که انسان بی اکسیژن نمی تواند زندگی کند، بی ریاضی هم زندگی میسر نیست.
وی افزود: اگر ریاضی را کنار بگذاریم، تمام زندگی انسان مختل می شود. بیش از پیش باید ریاضی را برای نسل آینده بازگو کنیم و همه باید شیرینی ریاضی را بچشند.
رییس دانشده ریاضی دانشگاه کاشان با اشاره به برنامه های کمیته ترویج ریاضی، اظهار کرد: تمرین نوشتن استعدادها را بارور می کند. گفت و گوی ریاضی باید در جامعه نهادینه شود.
علی اصغر رضایی- دبیر کمیته ترویج ریاضی نیز با اشاره به ارسال حدود ۴۸۰ اثر به این بخش از کنفرانس، گفت: این آثار در قالب نوشتاری، ویدئویی و پوستر و نقاشی ارسال شده است.
وی افزود: پس از مراحل داوری، حدود ۵۲ اثر نوشتاری و ۴۲ اثر ویدیویی و ۶ اثر نقاشی و پوستر پذیرفته شد. حدود ۲۲۰ اثر نیز از نظر کمیته داوران شایسته تقدیر بوده اند که به آنها لوح تقدیر و گواهی شرکت در کنفرانس تعلق خواهد گرفت.
مدیر گروه دانشکده ریاضی دانشگاه کاشان با بیان اینکه ۵۲ اثر نوشتاری برگزیده در کتابچه مقالات کنفرانس چاپ می شوند، خاطر نشان کرد: برخی از این آثار به صلاحدید کمیته ترویج در مجموعه مجلات رشد انتشار خواهند یافت.
رضایی افزود: ۳۳ اثر برگزیده ویدئویی نیز در کنفرانس به نمایش در می آید.
وی با بیان اینکه توجه به ترویج ریاضیات راهکاری برای علاقه مندتر کردن افراد به رشته ریاضی است، خاطرنشان کرد: در کمیته ترویج و همگانی سازی ریاضی به جای اینکه به ریشه یابی مشکلات فکر کنیم به دنبال چاره ای برای رفع مشکل هستیم و به این فکر کردیم که چه کاری می توانیم انجام دهیم تا افراد را هرچه بیبشتر به ریاضی علاقه مند سازیم.
این استاد ریاضی بر ضرورت ترویج ریاضیات در جامعه امروز تأکید کرد و گفت: این موضوع می تواند زیربنایی برای کمک به حال ریاضیات کشور باشد. در المپیادهای علمی که در قدیم در کشور برگزار می شد، افراد علاقه مندتر می شدند، اما باید با ترویج، همه را به ریاضیات علاقه مند کنیم.
درخت عظیم ریاضی
جواد مشرقی- رئیس انجمن ریاضی کانادا نیز در این برنامه با سخنرانی با موضوع درخت ریاضی، در خصوص اهمیت رشته ریاضی و تاثیر آن بر زندگی انسان، اظهار کرد: درخت ریای شاخه های متعددی دارد که البته سه شاخه اصلی آن شامل هندسه، جبر و آنالیز است.
وی در تعریف هندسه گفت: هندسه در قدیم به معنی اندازه گیری زمین بود و قدیمی ترین شاخه ریاضی است و به مسافت و رابطه اشکال بستگی دارد.
این استاد ریاضی با بیان اینکه تا قرن ۱۹ هندسه اقلیدسی بر جهان حاکم بود، ادامه داد: بعدها هندسه غیر اقلیدسی گفته شد که در تضاد با هندسه اقلیدسی نیست و در نظریه نسبیت انیشتین لازم است.
مشرقی افزود: نظریه های طالس و فیثاعورث بیش از ۲ هزار سال بر بشر حاکم بود و بعد هندسه تحلیلی پایه گذاری شد و در آنالیز ریاضی تاثیر گذاشت که بعدها هندسه های غیر اقلیدسی گفته شد.
رئیس انجمن ریاضی کانادا در توضیح جبر گفت: جبر چیزی است که تمدن اسلامی ایجاد کرد و به معنی جمع شدن قسمت های شکسته شده یکی از بنیادی ترین قسمت های ریاضیات است و دانش مهمی است که در مورد قوانین صحبت می کند.
مشرقی آنالیز را دانش تازه ای دانست که بحث اصلی آن بی نهایت است.
وی در خصوص تفاوت ریاضی با دیگر علوم اظهار کرد: در ریاضی چیزی نمی میرد و همیشه زنده است و این ذات ریاضی است.
این استاد ریاضی با تعریف این سه شاخه اصلی ریاضی، خاطرنشان کرد: درخت ریاضی به این معنی است که شاخه های آن بسیار زیاد است و شاخه های متعدد است. Msc در سال ۲۰۲۰ آماری توسط انجمن ریاضی امریکا ارائه داده و نشان می دهد در توضیح ریاضی ۱۵۱ صفحه اعلام کرده و ۹۸ شاخه اصلی برای ریاضی در نطر گرفته است که هر کدام زیر شاخه های متعدد دارند.
معرفی ۱۱ برگزیده کنفرانس ترویج ریاضی
به گزارش ایسنا، در نهایت برگزیدگان این کنفرانس معرفی و تقدیر شدند. از بین ۴۸۰ اثر دریافتی ۱۱ اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند که به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:
۱. فاطمه امید بخش، پایه هشتم مدرسه فرزانگان اردستان
۲. زینب امین آبادی، پایه نهم مدرسه سپیده کاشانی کاشان
۳. گروه راز و رمز (صبا مصباحی، صبا اربابی، حدیثه حامدی، سحر ابراهیم زاده) پایه هشتم از مدرسه فرزانگان۲ کرج
۴. آنیتاضیایی-کیمیا نکونام، پایه هفتم مدرسه ترکیان فر کاشان
۵.الهام علوی-مریم نقدی، پایه دوازدهم مدرسه فیضیه زرین شهر
۶. ریحانه فضلی، پایه نهم مدرسه فرزانگان اسحاق حسینی قم
۷. فاطمه فلاح نژاد، مدرسه فرزانگان۵ کرج
۸. فرشاد کیوان شکوهی- ارین سرافراز-بنیامین طاهرزاده، پایه هشتم مدرسه دکتر محمد شفیعی اصفهان
۹. مانیا میرعظیمی، دهم انسانی مدرسه فرزانگان۲ کرج
۱۰. ریحانه میرکی، پایه یازدهم مدرسه فرزانگان۲ کرج
۱۱. بهار نزاکتی پایه دهم فرزانگان۲ کرج
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰