ایرانی ها معمولا ترجیح می دهند که روزانه نان تازه خریداری کنند و غالبا در بسیاری از نانوایی ها اعم از لواش، تافتون، سنگگ و بربری برای دقایق طولانی باید در صف خرید نان ایستاد.
به گزارش ایسنا و بنابر اعلام انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران، رعایت نکات زیر می تواند تا حد زیادی از سرایت بیماری COVID-۱۹ از طریق نان جلوگیری کند:
– سعی کنید تا حد امکان تعداد مراجعه خود به نانوایی را کاهش دهید.
– در صورت نیاز، حتما با خودتان حداقل یک جفت دستکش یکبار مصرف به همراه ببرید و بپوشید.
– در هنگام حضور در نانوایی و در نوبت ایستادن از ماسک استفاده کنید.
– در نوبت نان، حتما فاصله حداقل یک و نیم متری را از دیگران رعایت کنید.
– در نوبت نان با مشتریان دیگر به صورت روبرو قرار نگیرید و ترجیحا با کسی صحبت نکنید.
– از دست زدن به کلیه سطوح و وسایل و دستگیره درب در نانوایی خودداری کنید.
– محترمانه از افراد در نوبت درخواست کنید که فاصله یک و نیم متری از یکدیگر را رعایت کنند.
– مواظب باشید به غیر از خودتان فرد دیگری به نانها دست نزند.
– اطمینان داشته باشید هنگام برداشتن نان ها دستان شما با هیج جایی تماس نداشته است.
– حتما با خود برای خرید نان سفره یا کیسه نایلونی تمیز به همراه داشته باشید.
– اسکناس و سکه می توانند از عوامل سرایت بیماری باشد.
– سعی کنید از کارت بانکی استفاده کنید در غیر این صورت فقط پول به اندازه خرید نان به نانوایی بدهید و از رد و بدل شدن پول خرد امتناع کنید.
– پول نان را می توانید قبلا در دستمال کاغذی و یا کیسه فریز بگذارید و سپس دستان خود را با آب و صابون بشویید.
– قبل از دست زدن به نان ها مجددا دست های خود را با محلول های ضدعفونی حاوی الکل ۷۰ درصد ضد عفونی کنید.
– مراقب باشید تا در مجاورت افراد دارای سرفه و تنگی نفس و تب قرار نگیرید.
– ترجیحا خرید نان را در ساعات خلوت نانوایی ها انجام دهید.
– از دست زدن به کلیه سطوح و وسایل و دستگیره درب در نانوایی خودداری کنید.
انتهای پیام
منبع:ایسنا