تاریخ انتشار: چهارشنبه 19 آبان 1400 - 19:53

گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به میراثی که مهدی آذریزدی از ادبیات کهن ایران برای کودکان و نوجوانان به جای گذاشته‌است، از چرایی نام‌گذاری روز درگذشت این نویسنده فقید به نام روز ملی ادبیات کودک و نوجوان می‌نویسد. به گزارش ایسنا، گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در هجدهم تیرماه

گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به میراثی که مهدی آذریزدی از ادبیات کهن ایران برای کودکان و نوجوانان به جای گذاشته‌است، از چرایی نام‌گذاری روز درگذشت این نویسنده فقید به نام روز ملی ادبیات کودک و نوجوان می‌نویسد.

به گزارش ایسنا، گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در هجدهم تیرماه که در تقویم ملی با نام مهدی آذریزدی و روز ملی ادبیات کودک و نوجوان گره خورده، در این‌باره نوشته است: «نوشتن برای کودک و نوجوان در ایران به پیش از اسلام و به دوران کهن می‌رسد. نمونه‌های آن را می‌توان در ادبیات اخلاقی و آموزشیِ پندنامه‌ها و اندرزنامه‌های آن زمان یافت. هدف این نوع ادبیات شناساندن آداب زندگی به کودکان و نوجوانان و تنظیم رفتار و داشتن اخلاق نیکو و پسندیده آن‌ها بوده‌است. ادامه این هدف را می‌توان در چاپ آثار بازنویسی‌شده از داستان‌های کلیله و دمنه، مرزبان‌نامه و قابوس‌نامه مشاهده کرد. کار بازنویسی، مرحله‌ای از انتقال آثار شفاهی و بازآفرینی آثار کهن و ارزشمند بوده‌است. در ایران مهدی آذریزدی نویسنده‌ای بنام در این حوزه است که با تألیف «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» میراث ارزشمندی از ادبیات کهن ایران برای کودکان و نوجوانان به جای گذاشته‌است. به همین دلیل و به‌مناسبت بزرگداشت مهدی آذریزدی، روز درگذشت ایشان به‌عنوان روز ادبیات کودک و نوجوان در ایران نامگذاری شده‌است، و این موضوع خود می‌تواند دربردارنده اهمیت این گونه باشد.»

منبع:ایسنا

خروج از نسخه موبایل